Terhokerho 18.9.2014
Käsillä tekemisen iloa -kerho 22.10.2014
Perheen päivä 5.10.2014

Yhteistyö

MLL Ikaalisten yhdistys tekee aktiivisesti yhteistyötä mm. kaupungin, seurakunnan, koulujen ja päiväkotien kanssa. Keskeisiä yhteistyömuotojamme ovat:

Tukioppilastoiminta

Tukioppilastoiminta on kuulunut yhdistyksen toimintaan 1970-luvulta jatkuen edelleen vilkkaana. Vuosittain koulutetaan parikymmentä 8. luokan oppilasta opastamaan uudet ala-asteilta tulevat 7. luokkalaiset yläasteen toimintaan. Koulutuksen aiheina ovat mm. nuoruuden ongelmat, koulun ja kodin ihmissuhteet, empatia, erilaisuus, koulukiusaaminen, nuorten alkoholi- ja huumeongelmat, kummiluokkatoiminta ja tukioppilastoiminnan kehittäminen koulussamme. Lapselle Selvä Elämä- ja Frendi-ohjelmat kuuluvat myös koulutusohjelmaan. Käytännön toimintana järjestetään teemapäiviä, luokkajuhlia, illanviettoja, kioskimyyntiä, tutustutaan paikkakunnan nuorten palveluihin, leireillään...

Lapsiasiainneuvosto

Yhdistyksellämme on edustaja Ikaalisten kaupungin lapsiasiainneuvostossa.

Neuvolayhteistyö

Toiminta neuvolan kanssa on vilkasta. Neuvolan kautta jaetaan vauvalahja jokaiselle uudelle syntyvälle ikaalilaiselle lapselle. Perheet voivat neuvolassa käydessään vuokrata mm. turvakaukalon käyttöönsä. Neuvolaa on avustettu terveyskasvatusmateriaalin hankinnassa sekä yhdessä Lions Club Ikaalisten Ladyjen kanssa lahjoitettiin rintapumppu äidinmaidon keräämiseksi talteen.

Yritysyhteistyö

Yhdistys tekee aktiivista yhteistyötä ikaalilaisten yritysten kanssa ja kutsuu yrityksiä myös osallistumaan toimintaan. Useat ikaalilaiset yritykset tukevat MLL:n toimintaa mm. tavaralahjoituksin ja osallistumalla tapahtumiimme. Esimerkiksi seuraavat yritykset tukivat Perheen päivä –tapahtumaamme vuonna 2012: Kotipalvelu Pia Laakso, Tanssikoulu Eija Puranen, Netpiste, LähiTapiola, Ikaalisten kiinteistökonsultit, Aito Säästöpankki Ikaalinen, Ikaalisten Osuuspankki, K-supermarket Keskustori, Kauneuspalvelut Onni ja Ilona, Kauneus- ja jalkahoitola Valo, Rantasipi Ikaalisten kylpylä, Reima Oy Parkanon myymälä, S-market Ikaalinen, Ikaalisten-Parkanon Puhelin Oy, Ikaalisten kaupunki

Alueellinen yhteistyö

MLL:n Hämeen piiri

MLL:n Ikaalisten yhdistys on erittäin aktiivinen toimija myös piirin tasolla. Mirja Hanhikangas toimi yhdeksän kauttaan Hämeen piirin piirihallituksen varsinaisena jäsenenä ja tällä paikalla jatkaa yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Kati Vitikainen. Yhdistyksestämme edustajia myös osallistuu piirin kevät- ja syyskokouksiin.

Muut alueen yhdistykset

Teemme aktiivisesti yhteistyötä lähialueiden MLL-yhdistysten kanssa. Esimerkiksi keväällä 2013 järjestimme yhdessä Parkanon ja Hämeenkyrön yhdistysten kanssa ryhmänohjaajakoulutuksen. Järjestämme myös matkoja lähialueen yhdistysten tapahtumiin.

Muu yhteistyö

MLL:n Ikaalisten yhdistys on myös auttanut mm. TAYSin vastasyntyneiden teho-osastoa (VTO) lahjoittamalla päänalusia. Ajatus hyväntekemisestä lähti äidiltä, joka vietti pitkän ajan kyseisellä osastolla reilusti etuajassa syntyneen vauvansa kanssa.